Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Conferència per la Marató de TV3 a Sant Guim de Freixenet: «Els trastorns mentals tenen solució»

El doctor David Almenta Gallego, psiquiatra de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, va parlar de Salut mental aquest dilluns dins dels actes de la Marató de TV3 a Sant Guim de Freixenet.

Imatge de la xerrada
Imatge de la xerrada

DIMARTS 14 DESEMBRE 2021

De forma didàctica i planera va exposar els efectes que està tenint la pandèmia en la salut mental de les persones i va donar algunes pautes per fer front a aquestes patologies tot assegurant que «tenen solució».

El Dr. Almenta constata que la demanda d’atenció dels serveis de salut mental ha experimentat un fort increment arran de la pandèmia. L’aïllament ha provocat problemes mentals en totes les franges d’edat, des de depressions fins a pensaments suïcides. En la seva intervenció va fer referència als sentiments d’exclusió que pateixen les persones afectades per trastorns mentals ja que han de fer front a l’estigmatització. Per aquest psiquiatre l’experiència de veure que moltes persones no han pogut fer el dol ha estat especialment dura.

L’exposició la va acompanyar d’una sèrie de consells per millorar la salut mental com ara l’exercici, el contacte amb la natura, evitar el consum de drogues i begudes alcohòliques, entre d’altres. En aquest sentit constata que cal mantenir el contacte físic, disposar d’una bona xarxa social i de solidaritat. Per David Almenta «no s’ha de tenir por a plorar i a expressar els sentiments».

Els actes de la Marató a Sant Guim seguiran aquest dissabte amb activitats esportives solidàries i un concert dels alumnes de l’Escola Municipal de Música. El diumenge hi haurà una caminada solidària, un concert de la Coral l’Espiga, un bingo popular i una encesa d’espelmes solidàries.