Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

EDIFICI DEL SINDICAT

Recollida de propostes

DILLUNS 25 GENER 2021

 

Benvolgudes i benvolguts,

El passat 29 de desembre l’Ajuntament de Sant Guim va signar amb els propietaris del Sindicat un contracte de lloguer de l’edifici. Tot i la difusió feta pels mitjans de comunicació hem considerat oportú adreçar-nos a tots vosaltres per comunicar aquesta bona notícia pel nostre poble. A partir d’ara comença un llarg procés de recuperació d’aquest element tan estimat del nostre patrimoni.

Volem aprofitar aquesta carta per agrair la bona predisposició dels germans Manel i Santiago Valls per arribar a un acord de cessió d’aquest edifici al poble de Sant Guim a través d’un lloguer per 60 anys. Aquest llarg termini ha estat una de les condicions imprescindibles que ens ha de permetre poder accedir a línies d’ajuts que facin possible rehabilitar aquest immoble.

Iniciem, doncs, aquest camí que esperem culminar amb la recuperació de l’antic Sindicat i que, d’aquí uns anys, pugui arribar a ser propietat municipal. En aquests moments la fórmula de cessió en règim de lloguer ha estat l’única possible per l’Ajuntament ja que les nostres finances i la capacitat d’endeutament no permeten destinar recursos públics per a la compra de l’edifici.

El centenari del Sindicat modernista de Sant Guim coincideix amb la cessió de l’ús a l’Ajuntament a partir del primer dia d’aquest 2021. Des d’ara ens caldran recursos, imaginació i la complicitat de tots per convertir l’edifici en un equipament municipal del poble. I és en aquesta imaginació i complicitat que us volem demanar la vostra col·laboració per tal d’aportar idees i propostes per donar contingut al que hauria de ser en el futur un pol d’activitats al nostre municipi.

Us convidem a participar en aquest procés de recollida de propostes en la forma que considereu més oportuna. Durant els propers dos mesos posarem a disposició una bústia al mateix ajuntament i el correu sindicatsantguim@gmail.com per recollir les opinions i suggeriments que vulgueu fer. Entre totes i tots hem d’aconseguir que la recuperació del nostre sindicat com a equipament municipal pugui ser una realitat ben aviat.

Abans d’acomiadar-nos volem agrair la vostra participació en aquest procés que estic segur serà molt profitosa. Només ens queda recordar que entre totes i tots hem de seguir mantenint les recomanacions per fer front a la pandèmia i esperar que ben aviat puguem gaudir amb plenitud de la vida al nostre poble.

Moltes gràcies!

 

 

Francesc Lluch i Majoral                                                Josep Mercadé i Mateu

Alcalde                                                                        Regidor de Patrimoni

Sant Guim de Freixenet, gener de 2021