Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El local de l’antiga biblioteca de Sant Guim cedit a l’Ajuntament

Segons l’alcalde, Francesc Lluch, està previst destinar una part del local per a magatzem d’entitats com ara la comissió que organitza la cavalcada de Reis.

Imatge de l'espai
Imatge de l'espai

DIJOUS 26 MAIG 2022

El local de l’antiga biblioteca de Sant Guim cedit a l’Ajuntament

El local del carrer Major que ocupava l’antiga biblioteca es reconvertirà en un espai per a usos socials i culturals després que la Fundació Catalunya La Pedrera, que n’és la propietària, ha signat amb l’Ajuntament de Sant Guim de Freixenet un conveni de cessió pels propers 10 anys.

El local, de 265 metres quadrats de superfície, es troba als baixos del bloc de pisos del carrer Major, 25-27. Segons el conveni signat recentment, l’antiga biblioteca es destinarà a promoure i impulsar projectes socials, culturals per a tota la comunitat de Sant Guim.

La recuperació d’aquest espai necessitarà una petita inversió per part de l’ajuntament. Segons l’alcalde, Francesc Lluch, està previst destinar una part del local per a magatzem d’entitats com ara la comissió que organitza la cavalcada de Reis. La resta pot servir per a exposicions, xerrades, i d’altres activitats que s’aniran definint.

L’antiga biblioteca, al costa de l’oficina del BBVA, portava molts anys tancada. Havia estat promoguda per la desapareguda Fundació Caixa Catalunya. Actualment la biblioteca de Sant Guim ocupa una de les sales del centre cívic de la plaça Perelló des d’on ofereix el servei de préstec de llibres. 

Maig, 2022.