Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Sindicat modernista de Sant Guim acull la Fireta de Nadal

La tradicional Fireta de Nadal de Sant Guim de Freixenet ha estrenat aquesta any una nova ubicació

Imatge del concert realitzat a la fireta de Nadal
Imatge del concert realitzat a la fireta de Nadal

DIMARTS 14 DESEMBRE 2021

El Sindicat modernista ha acollit les parades dels artesans locals i les primeres activitats del programa de Nadal. La Fireta es va celebrar el dissabte a la tarda i el diumenge el matí. Les paradetes dels artesans i botiguers locals es van situar al llarg de la nau central del Sindicat modernista decorada amb motius nadalencs.

Els visitants van poder adquirir un ampli ventall de productes des de bijuteria feta a mà, peces de fusta, bufandes i gorres de llana, així com les tradicionals ponsèties i rams de vesc, i un assortit de pans, torrons i pannetones. També es van poder veure dues exposicions. Una de l’Institut Català de les Dones sobre dones de les terres de Lleida que han destacat en diversos camps. La segona era una mostra dels treballs realitzats pels alumnes del Taller de dibuix i pintura que imparteix Elisabet Medina.

El dissabte es va celebrar una activitat de conta contes complementada amb una xocolatada per a tothom. El diumenge al matí alumnes de l’Escola Municipal de Música van oferir un petit concert que va ser molt aplaudit pel públic assistent.

La Fireta de Nadal ha posat de manifest les moltes possibilitats que ofereix el Sindicat modernista que des del mes de gener està cedit a l’Ajuntament en règim de lloguer per 60 anys. A banda de les visites guiades de cada primer dissabte de mes, de les 11 a les 13 hores, ja s’han realitzat en aquest emblemàtic espai diferents activitats com ara rodatges, concerts, i una reunió de l’empresa de pinsos Yak.

L’Ajuntament té prevista la rehabilitació de l’edifici per consolidar-lo com un equipament sociocultural per al municipi.