El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín visita Sant Guim de Freixenet
El subdelegat del Govern a Lleida, es va reunir el passat dijous 3 de febrer, amb l’alcalde de Sant Guim de Freixenet, Francesc Lluch per repassar temes d’interès pel municipi.
DIVENDRES 04 FEBRER 2022
El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, ha continuat aquest passat dijous, amb les visites als municipis de la província per establir un marc de diàleg amb els representants de l'administració local i s'ha desplaçat a la comarca de la Segarra on ha mantingut una reunió amb l'alcalde de Sant Guim de Freixenet, Francesc Lluch. En aquesta, han repassat temes d'interès pel municipi i ha compartit les seves inquietuds i projectes de futur. A Sant Guim, el subdelegat ha visitat l'edifici del Sindicat Agrícola, declarat bé cultural d'interès nacional l'any 2020 i que formarà part dels equipaments locals del municipi després de la cessió en règim de lloguer signada a finals de l'any passat amb els seus propietaris.
En la visita a la comarca segarrenca, José Crespín ha visitat també l’empresa familiar Pinsos Yak, dedicada a la compra venda de cereals i la fabricació de pinsos per a la seva comercialització tant a majoristes com a particulars. L’empresa també centra la seva activitat en la cria de porcs amb sistema de producció en règim d’integració i la cria d’aviram i la comercialització d’ous.
El subdelegat ha fet un recorregut per les instal·lacions de Pinsos Yak acompanyat per Josep Colanó i Teresa Lloret i ha conegut els diferents processos productius introduïts al llarg dels anys a l’empresa per optimitzar recursos, aconseguir uns productes de qualitat i garantir el respecte mediambiental en tota la cadena de producció.
Crespín ha valorat l’empenta de l’empresa “per seguir sent un dels exponents econòmics de la comarca en un sector com l’agroalimentari, que sempre ha demostrat el seu paper protagonista en l’economia de les Terres de Lleida per generar no només productes de qualitat sinó també ocupació en zones on és del tot necessari l’existència d’estímuls laborals per assegurar l’assentament de població”.
L’empresa, que s’ha convertit en un dels principals actius econòmics i d'ocupació de la comarca amb més de 70 treballadors directes i 200 ramaders associats, treballa per impulsar la transformació ramadera sobre la base de l'economia circular amb un fort impuls de les energies renovables i la digitalització. En aquests sentit, el subdelegat Crespín ha destacat que “són objectius i canvis que no només permeten assolir objectius de sostenibilitat sinó que a nivell local diversifica la creació de llocs de treball ampliant les possibilitats de fixar la població en el territori”.
Informació facilitada per la subdelegació del Govern a Lleida.
4 de febrer de 2020.