Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Inauguració de les millores a la carretera LV-1007, de Sant Guim de Freixenet a la Rabassa

La Diputació de Lleida, a través dels Serveis Tècnics, ha aportat 457.156,6 € en la rehabilitació del ferm en un tram de 2,8 km i en la reposició de la canonada d’aigua que discorria per sota la cuneta de l’antiga carretera

Imatge cedida per la Diputació de Lleida.
Imatge cedida per la Diputació de Lleida.

DIJOUS 02 MARÇ 2023

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, acompanyat de l’alcalde de Sant Guim de Freixenet, Francesc Lluch, la diputada Mercè Carulla i veïns i veïnes del poble de la Rabassa, ha presidit aquest dimecres l’acte d’inauguració de la carretera LV-1007, de Sant Guim de Freixenet a la Rabassa.

L’objectiu que es persegueix amb el projecte és la rehabilitació del ferm de la carretera LV-1007, el qual abans de les obres estava molt envellit, deformat i amb pèrdua de les seves característiques superficials i geomètriques. En conseqüència, la circulació rodada es realitzava en condicions precàries pel que fa a la comoditat i seguretat dels usuaris.

A part de la rehabilitació del ferm, s’ha aprofitat per millorar el sistema de drenatge, el qual abans de les obres era clarament insuficient, amb molts trams sense cuneta i amb dificultats per evacuar les aigües superficials de pluja. La millora del drenatge s’ha fet bàsicament habilitant cunetes revestides de formigó tipus TTR10, el qual han servit a més per dotar la plataforma de la nova carretera de major amplària, facilita el creuament sobretot de dos vehicles pesants.

Pel que fa a la renovació de la canonada d’aigua, amb la seva reposició se solucionarien problemes endèmics d’humitats, trencaments i filtracions que afectaven la funcionalitat de la carretera. Aquesta canonada discorria per sota la cuneta de l’antiga carretera.

El president Talarn ha recordat que una de les prioritats de la Diputació de Lleida és la de vetllar per garantir la mobilitat arreu de la demarcació. “Millorar les vies de comunicació és treballar per fer arrelar projectes de vida al territori, i aquest és el primer treball que ens imposem els alcaldes i alcaldesses. Per generar oportunitats als nostres municipis necessitem que aquests siguin accessibles”.

Informació i fotografies facilitades per la Diputació de Lleida.