Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Aula de Sant Guim de Freixenet tanca el curs al bosc

Prop d’una vintena de persones van participar el diumenge en la cloenda del curs de l’Aula d’Extensió Universitària de Sant Guim de Freixenet al bosc del Segalà.

Imatge de la cloenda
Imatge de la cloenda

DIMECRES 25 MAIG 2022

L’Aula de Sant Guim de Freixenet tanca el curs al bosc

Prop d’una vintena de persones van participar el diumenge en la cloenda del curs de l’Aula d’Extensió Universitària de Sant Guim de Freixenet al bosc del Segalà. L’activitat va consistir en una introducció al bany de bosc a càrrec de la biòloga Sílvia Gili Olmeda de l’ong Associació Salvans.

Els participants, de diferents edats, van experimentar algunes de les sensacions d’un bany de bosc. La sessió pretenia mostrar els beneficis terapèutics d’aquest contacte amb la natura que consisteix en caminar, observar, sentir les olors i gaudir del silenci.

Una de les activitats es va fer en parelles, amb una de les dues persones amb els ulls tancats, per notar l’energia que desprenen els arbres tot caminant pel bosc. Sílvia Gili va explicar que els arbres es comuniquen químicament per l’olor i que quan un arbre el tallen segueix vivint per sota les arrels.

24-5-22