Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Fira de l’Ou de Sant Guim de Freixenet guanya la partida a la calor

La 25a Fira de l’Ou de Sant Guim de Freixenet va mobilitzar milers de persones en una edició en que la calor no va frenar les ganes de gaudir de la represa després dels dos anys de pandèmia. El periodista de TV3 Manel Alías va rebre els ous de plata i va assegurar que «els portaré amb la máxima dignitat».

Trencant l'ou de xocolata
Trencant l'ou de xocolata

DIMARTS 14 JUNY 2022

La Fira d’aquest any va poder tenir el format habitual. El reconeixement al que fins fa pocs mesos va ser corresponsal a Mocou de la televisió de Catalunya va servir per reivindicar la informació lliure, justa, veraç i equilibrada segons va dir l’alcalde Francesc Lluch poc abans de fer el lliurament dels ous de plata. Per la seva banda, Manel Alías va destacar un bé tan preuat com poder viure en pau. El delegat de la Generalitat a les terres de Lleida, Bernat Solé, va presidir la inauguració de la fira.  En la seva intervenció va fer referència en les mesures per evitar el despoblament i va reconèixer la feina feta pels sanitaris durant la pandèmia.

Un altre dels protagonistes destacats de la jornada va ser el Dr. Jesús Alonso, metge de Sant Guim durant 38 anys que el proper mes de juliol és jubilarà. Al saló de plens va rebre una placa en record de la seva activitat al municipi. Juntament amb Manel Alías i el delegat del govern van signar al llibre de visites il·lustres.

En aquesta 25a edició la Fira va oferir com a novetat la decoració d’un ou gegant pintat pels nens i nenes i signat per Manel Alías. La intenció és que a cada nova edició es pinti un ou i s’exposi a diferents indrets del municipi. La represa també va permetre oferir l’esmorzar d’ous ferrats i es van repartir 18 mil ous entre els més de tres mil visitants de la fira.

 En total es van instal·lar 60 parades de fora del municipi i també de comerços, entitats i persones de Sant Guim. Durant el matí del diumenge es van fer portes obertes al Sindicat Modernista. També es va poder visitar una exposició de figures en fang de l’escultora cega Maria Teresa Legarreta. El programa es va completar amb un espectacle infantil d’alea teatre, i una representació de la companyia Cassigalls sobre poemes de Guillem Viladot muntada amb motiu de l’any del centenari del poeta.