Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Torre de la Vilalta es consolida com a monument visitable

Gràcies a les obres consolidació-rehabilitació de la torre que data del 1075

Imatge de la consolidació de l'escala
Imatge de la consolidació de l'escala

DIMECRES 25 NOVEMBRE 2020

La Torre de l’antic castell de la Vilalta, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional, podrà finalment entrar al circuit de visites per a la promoció turística de la pròpia torre com a part del conjunt del patrimoni arquitectònic de Sant Guim.

Això serà gràcies a les obres consolidació-rehabilitació de la torre que data del 1075. Aquesta és la tercera fase de les obres amb un pressupost de 52 mil euros. Estan finançades amb recursos del propi ajuntament (9.693,54.-€) amb subvencions de l’Institut d’Estudis Ilerdencs (11.538,46.-€), la Generalitat (15.768,00.-€), i la Diputació de Lleida (15.000,00.-€).

Els treballs consisteixen en consolidar l’estructura del coronament de la torre, controlar els desguassos i l’efecte erosionador de l’aigua de pluja mitjançant la utilització de paret de pedra del país amb junta diferenciadora (com la utilitzada en la 1ª i 2ª fase d’obres) i morter de calç en coronament.

Aquest coronament consolidat permetrà fer visitable la torre mitjançant la creació d’un mirador amb un punt de vista d’interès pel seu gran domini del territori.

Els treballs també ha inclòs una excavació perimetral amb seguiment arqueològic a l’entorn immediat de la torre per trobar les traces dels murs ja insinuades en la base de la torre durant l’execució de les altres fases d’obra de la col•locació de l’escala.

    

Galeria d'imatges