Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'AJUNTAMENT ES MOBILITZA DURANT EL CONFINAMENT

L’Ajuntament de Sant Guim de Freixenet està mobilitzant tots els seus efectius durant aquest període de confinanent per tal de facilitar la vida a la població.

DIMARTS 31 MARÇ 2020

En aquest sentit, durant els darrers dies, s’han repartit a domicili els lots d’aliments bàsics que es donen mensualment a les famílies amb problemes econòmics. Segons ha explicat l’alcalde, Francesc Lluch, s’han lliurat lots a divuit famílies del municipi.


D’altra banda, a partir del llistat de persones empadronades majors de 70 anys, s’ha fet un seguit de trucades per tal de veure si tenien cobertes les necessitats bàsiques durant aquest període de confinament. Des de l’Ajuntament se’ls ha ofert la possibilitat de portar-los la compra a casa si prèviament havien fet per telèfon la comanda d’alimentació o de farmàcia. L’objectiu, segons l’alcalde, és evitar a aquests veïns desplaçaments i riscos del tot innecessaris en aquests moments de confinament.
Durant aquests dies s’han fet 81 trucades. D’aquestes, un total de 29 persones han accedit a que els portessin la compra a casa. D’altra banda, 8 persones s’han acollit a la possibilitat de rebre llibres de la biblioteca municipal a casa seva.
Aquests serveis també s’han ofert a veïns de Montmaneu i de Montpalau. Amb la col·laboració de la Treballadora Social aquestes iniciatives s’han fet extensives a les persones que ja són usuàries dels Serveis Socials que, en difinitiva, són les més vulnerables en aquests moments.

Una altra de les accions realitzades per l’Ajuntament ha estat el repartiment de les targetes moneder de la Generalitat entre les famílies que tenen infants a l’escola que ja disposen de la beca-menjador.

Per un altre costat, s’ha posat en marxa el projecte del Consell Comarcal ‘Trucades que acompanyen’ en que voluntaris i voluntàries s’ofereixen a fer trucades d’acompanyament a les persones que viuen soles. La iniciativa consisteix en fer una trucada prèvia des de l’Ajuntament per si volen acollir-se a aquest servei.

Desinfecció dels carrers
Durant aquests dies també s’han dut a terme diverses accions de desinfecció dels carrers del municipi. La brigada municipal ha llençat a pressió líquid desinfectant pels carrers i, sobretot, per les voreres per tal de prevenir possibles contagis per Coronavirus.
En aquests treballs hi ha col·laborat l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) que ha aportat el vehicle cuba per tal de dur a terme el ruixat amb líquid desinfectant.