Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Màster d’Antropologia amb veïns de Sant Guim de Freixenet

Un grup d’alumnes del Màster d’Antropologia Social de la Universitat Autònoma de Barcelona han fet un treball amb veïns i veïnes de Sant Guim de Freixenet.

El grup d’estudiants a l’estació de Sant Guim de Freixenet
El grup d’estudiants a l’estació de Sant Guim de Freixenet

DIMECRES 09 NOVEMBRE 2022

Aquesta activitat es va fer de forma simultània amb una sessió d’identificar fotografies de gent del poble dels anys 30 que havia realitzat el fotògraf Jaume Calafell i Pifarré, el pioner de la fotografia a les terres de ponent i fill de Sant Guim.

La projecció de les imatges es va fer el dissabte al centre cívic per part de la seva filla, Àngels i la seva néta Marta que segueixen la nissaga d’aquest fotògraf nascut el 1917. Per la seva part, les alumnes del màster es van desplaçar a diverses cases del poble per veure fotos familiars antigues i estudiar la reacció de les persones més grans davant de les imatges. El resultat de l’experiència va ser molt positiu tant pels alumnes com per les famílies. Així ho va assegurar el professor del màster William Christian, d’origen nord americà que les va acompanyar.

El resultat dels treballs es donaran a conèixer als veïns i veïnes de Sant Guim. Entre les estudiants participants n’hi havia de Polònia, Eslovènia, Grècia, a més d’Argentina, Hondures, Colòmbia, i també de Catalunya.