Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de cent veïns i veïnes vetllen per la seguretat a Sant Guim

Des de fa prop de dos anys un grup de veïns i veïnes de Sant Guim de Freixenet vetllen per la seguretat al municipi.

DIMARTS 17 GENER 2023

Prop de 120 persones formen part des del 15 de febrer del 2021 d’un grup de whats app creat per alertar sobre qualsevol sospita de robatori a vehicles, cases i magatzems. Quan detecten un moviment estrany o sospitós ho comuniquen als Mossos d’Esquadra. Això fa que la policia disposi d’informació precisa per poder dur a terme una actuació al municipi.

Els resultats obtinguts al llarg d’aquests gairebé dos anys han estat molt satisfactoris. Així ho reconeixen els promotors de la iniciativa i els mateixos Mossos que són qui reben les alertes per poder actuar. Un dels promotors del grup de vigilància és el Pepo Balcells. «Vam començar unes 7 o 8 persones i ara ja som prop de 120 al grup i de totes les edats», explica. El fet de ser tanta gent permet verificar quan es detecta una situació sospitosa en que es pugui produir algun robatori.

Pel Pepo Balcells, «el balanç és molt positiu ja que hem pogut detectar persones sospitoses al municipi i comunicar-ho als Mossos per tal d’evitar possibles accions delictives». El grup el que fa és exercir aquesta vigilància però en cap cas es planteja una actuació al marge de la policia. En aquest sentit constaten que «és una eina ràpida i pràctica».

Moltes vegades l’encarregat de donar avís als Mossos és el mateix alcalde. Francesc Lluch considera que «tenir un grup de veïns tan nombrós que estan atents del que passa és com tenir dos-cents ulls pendents, o una muntanya de càmeres de vigilància». En aquest sentit adverteix que «ningú pot assumir tasques de policia sense ser-ho, ni molt menys, prendre's la justícia per la seva banda».

En qualsevol cas, per l’alcalde aquest tipus d’iniciatives «permeten avisar amb rapidesa als Mossos sobre les possibles incidències i per tant poden ajudar a que la població del municipi estigui més tranquil·la».

Gener, 2023.