Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Pere Gomà presenta el llibre ‘Aquells nens de la guerra’ a Sant Guim de Freixenet

L’esglèsia del Sagrat Cor de Sant Guim de Freixenet es va omplir dissabte passat durant la presentació del llibre ‘Aquells nens de la guerra’ del sant guimenc Pere Gomà i Roca on es fa un homenatge a les generacions que ens han precedit. En paraules de l’autor: «és la història d’una Lleida rural que ja no tornarà».

DIVENDRES 01 DESEMBRE 2023

El llibre consta de 880 pàgines i és un fruit de més de vuit anys de treball de recerca centrat en personatges reals a cavall de Moià i Sant Guim. Està editat per Pagès editors, es ven al forn de pa de Cal Gomà al preu de 30 euros i els beneficis de la distribució es destinaran íntegrament als objectius solidaris de la Fundació Camins de l’Escola Pia.


L’acte de presentació va comptar amb la participació de Toni Pallès, gestor cultural, que destacà del llibre la recerca historiográfica que fa l’autor per tal de recuperar la memòria individual, la historia de la nostra identitat, i la tradició per entendre el futur.


Per la seva banda, Pere Gomà va dir que l’origen del llibre van ser unes converses a casa de la mare quan explicava com s’havien conegut els seus pares. El contingut del treball s’ha nodrit d’investigacions a l’Arxiu Comarcal de la Segarra, les actes de l’Ajuntament de Sant Guim i sobretot les fonts orals que permeten recuperar la memoria individual i col·lectiva. Sobre el títol va dir que fa referència a uns nens de la guerra determinats.


La presentació també va incloure el passi de fotografíes de l’època que il·lustren el llibre. Pere Gomà va parlar dels personatges i de l’entorn d’aquest municipi segarrenc que apareixen en el seu treball.