Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Guim connectarà els dos polígons amb una nova variant

Amb l’objectiu de descongestionar el trànsit urbà i millorar la seguretat dels veïns i veïnes

Reunió entre ajuntament i Conselleria de Territori
Reunió entre ajuntament i Conselleria de Territori

DIJOUS 06 AGOST 2020

Representants de l’ajuntament de Sant Guim i de la Conselleria de Territori de la Generalitat es van reunir a la Casa de la Vila del nucli de la Segarra per projectar les obres d’habilitació d’una variant que connectarà els dos polígons de la població.

L’actuació respon a la problemàtica del gran volum de vehicles pesats que circulen pel nucli urbà de Sant Guim de Freixenet, que s’ha vist incrementat en els darrers anys, fruit de l’important creixement de les dues grans empreses del municipi: Pinsos Yak i El Pastoret. D’aquesta manera es millorarà la seguretat vial dels veïns i veïnes i es reduirà el temps d’espera quan el tren passi per aquesta població segarrenca.

Les obres consistiran en l’habilitació d’una rotonda a l’entrada de cada un dels polígons i d’una via de més d’un quilòmetre que connectarà aquests dos punts; uns treballs pressupostats en uns 4.5000.000€ i que es preveu que arrenquin al llarg del 2022, després de tramitar el projecte executiu i el definitiu.

Aquesta intervenció ha estat llargament reivindicada pel consistori de Sant Guim de Freixenet, que va iniciar les negociacions amb l’ex conseller Josep Rull i el Secretari General de Transport i Mobilitat Ricard Font i que a dia d’avui passen pel Conseller Damià Calvet i el Secretari de Mobilitat Isidre Gavín.