Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Guim de Freixenet celebra la Diada

La plaça del Dr. Perelló va ser l’escenari de l’acte institucional de la Diada de l’Onze de Setembre de Sant Guim de Freixenet que va aplegar un bon nombre de veïns i veïnes.

DILLUNS 14 SETEMBRE 2020

L’alcalde, Francesc Lluch, va fer una breu introducció destacant els condicionants de la celebració deguda a la pandèmia. No obstant això, va insistir en el caràcter reivindicatiu de la jornada i la necessitat de la seva celebració. Tot seguit diferents membres del consistori van llegir el manifest unitari de l’Associació de Municipis de Catalunya en que es demanen més eines, recursos i autonomia pels pobles i ciutats per contribuir al progrés social i econòmic.

L’acte es va acabar amb una interpretació musical d’Els Segadors per part d’alumnes de l’Escola Municipal de Música de Sant Guim i la posterior interpretació de l’himne per part de tots les assistents.

L’Ajuntament va obsequiar a tothom amb un vermut popular a la mateixa plaça com ja es va fer per la Festa Major. Es va servir en safates individuals per tal de mantenir les distàncies i complir amb les recomanacions sanitàries per la Covid-19.

La Diada es va cloure a la tarda amb un espectacle infantil de titelles a càrrec del Centre de Titelles de Lleida que van interpretar ‘El petit elefant’. 

Prèviament l’Ajuntament també va repartir senyeres als veïns per decorar finestres i balcons.