Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Guim de Freixenet celebra una Festa Major diferent amb molt bona acollida

Una de les novetats de la programació d’aquest any ha estat la jornada de portes obertes i visites a l’edifici del Sindicat modernista.

DIMECRES 05 AGOST 2020

Un espectacular castell de focs va cloure la nit de dilluns la Festa Major de Sant Guim de Freixenet després de cinc dies d’activitats condicionades per la pandèmia però que, malgrat tot, han tingut una molt bona acollida. D’aquesta Festa Major diferent han destacat el concert del grup Inversen Band del dissabte i el doble espectacle Pasión Azteca i el Mag Selvin del diumenge al vespre. Tot i que la participació s’ha vist minvada, l’alcalde, Francesc Lluch, considera que “vistes les circumstàncies la festa ha estat un èxit, volíem que els veïns i veïnes poguessin gaudir d’un programa pensat per mantenir les mesures de seguretat i alhora gaudir d’unes activitats festives i crec que ho hem aconseguit”.

La programació d’aquest any ha començat amb exposicions de pintura i d’il·lustracions científiques, una sessió de cinema a la fresca al pati del Centre de Dia i una sortida nocturna de natura a càrrec de l’Agrobotiga Sikarra Nostra. L’edició del concurs de pintura ràpida ha comptat amb 30 participants, 10 més que a l’edició anterior i amb unes obres d’alt nivell.

Una de les novetats de la programació d’aquest any ha estat la jornada de portes obertes i visites a l’edifici del Sindicat modernista. Prop d’un centenar de persones de Sant Guim i de fora es van interessar per aquest element patrimonial, un dels més importants del municipi. 

El dilluns al migdia s’ha ofert un vermut popular a la plaça del Dr. Perelló que també ha estat novetat d’aquest any. Per mantenir les mesures de seguretat s’han muntat prèviament safates individuals que s’han repartit juntament amb la beguda. Els més petits han gaudit d’un taller de circ i, abans del castell de focs, s’ha ofert un concert i el tradicional repartiment d’entrepans i iogurt del Pastoret.