Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Guim de Freixenet i Talavera participen en una prova pilot de teleassistència

DIJOUS 18 GENER 2024

Els ajuntaments de Sant Guim de Freixenet, Talavera i Montgai col·laboren en la prova pilot que porta a terme l’empresa igualadina Familyhealth de teleassistència les 24 hores del dia. Els usuaris del sistema disposen d’un rellotge que permet en cas d’emergència prémer un botó i poder demanar ajuda sense necessitat fer servir un telèfon mòbil. Aquest rellotge també detecta caigudes, inactivitat inusual, revisa el pols, tensió, temperatura, saturació, i disposa de localitzador a interiors i a exteriors.


Els ajuntaments col·laboradors han fet de mediadors cercant possibles persones interessades a participar en aquesta prova pilot de tres mesos de durada i que ha començat aquesta setmana. S’han prioritzat a les persones grans que viuen soles. Hi participen deu persones de cada municipi. En el cas de Sant Guim de Freixenet són set homes i tres dones. Un cop passat aquest període de tres mesos es farà una valoració dels resultats.


La presentació de la prova pilot es va fer a la Delegació del Govern de la Generalitat a Lleida. Hi van assistir la delegada, Montserrat Bergés, acompanyada dels alcaldes de Sant Guim i Talavera i d’una regidora de Montgai, així com els representants de l’empresa igualadina.


A la presentació es va insistir que aquesta iniciativa complementa els serveis de teleassistència que presten els consells comarcals als veïns i veïnes de la comarca.