Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Guim de Freixenet instal·la wifi gratuït a tots els edificis municipals i als espais públics

Els treballs, amb una inversió de 15 mil euros, consisteixen en la instal·lació d’antenes i routers que aniran connectats a la fibra òptica

DIVENDRES 05 JUNY 2020

 
L’Ajuntament de Sant Guim de Freixenet està instal·lant equips per donar servei de wifi a tots els edificis i locals municipals, així com també a dues places per tal de posar-lo a l’abast de tota la població. Els treballs, amb una inversió de 15 mil euros, consisteixen en la instal·lació d’antenes i routers que aniran connectats a la fibra òptica que, a finals de l’any passat, es va desplegar a tot els nucli principal de Sant Guim de Freixenet.
Ben aviat disposaran de wifi gratis l’Ajuntament, el pavelló poliesportiu, el centre cívic Mestre Vianya, l’Agrobotiga Sikarra Nostra, el casal de joves del carrer Major, i el centre de dia que està pendent de la propera obertura. També  s’instal·la a les places del Dr. Perelló, de davant de l’Ajuntament, i la de La Segarra situada prop de l’escola l’Estel. Segons l’alcalde, Francesc Lluch, aquest servei permetrà, gràcies a la potència de la fibra, que a l’entorn d’aquests edificis i locals també es pugui disposar de wifi totalment lliure.


Sant Guim de Freixenet va ser un dels municipis beneficiaris de l’ajut Wifi4EU de la Unió Europea per fer arribar el wifi gratuït a centenars de municipis del continent. Sant Guim i Estaràs són els dos únics ajuntaments de la Segarra que es van poder acollir a aquesta convocatòria de fa ara just un any. Per la seva banda, la Corporació Alimentària de Guissona va desplegar la fibra òptica al nucli de Sant Guim de l’Estació durant els darrers mesos de 2019, la qual cosa permet que el wifi ara instal·lat es pugui connectar a la fibra.