Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sant Guim de Freixenet pateix una nova onada de robatoris

Davant d’aquesta situació l’alcalde, Francesc Lluch, s’ha posat en contacte amb el cap dels Mossos d’Esquadra de Cervera per informar-lo dels fets i demanar una major vigilància per tal d’evitar aquesta nova onada de robatoris al municipi.

Sant Guim de Freixenet
Sant Guim de Freixenet

DIMARTS 23 FEBRER 2021

COMUNICAT DE PREMSA.- 

Els robatoris a l’interior de cases i pisos de Sant Guim de Freixenet s’han tornat a repetir. Des de fa dues setmanes s’han detectat diversos intents de robatori per part d’un grup reduït de delinqüents que acostumen a actuar entre les 7 i les 9 del vespre. Fins i tot va haver-hi un intent frustrat d’accedir a un estanc fent un forat al local del costat ocupat per un consultori mèdic. Aquesta situació ha provocat que alguns veïns, pel seu compte, han decidit crear un grup de whatsapp per tal de detectar la presència de persones sospitoses i poder donar ràpidament avís als Mossos d’Esquadra.

El primer intent de robatori es va produir el passat 5 de febrer. Els lladres van accedir a un pis a través d’uns patis. Quan eren a l’interior d’una habitació van adonar-se que hi havia una persona dormint. En el moment d’enfocar-la amb una llanterna li van provocar un fort ensurt Tot seguit els lladres van fugir corrents saltant novament pels patis fins al carrer per arribar al seu vehicle i sortir a tota velocitat.

Dos dies després van tornar al poble i van entrar en un xalet on es van endur algunes pertinences. Aleshores va córrer la veu i algú va penjar a les xarxes una foto d’un vehicle marca BMW dient que és el que fan servir els lladres. En aquell moment no es va poder confirmar fins que novament van entrar en una altra casa aprofitant que no hi havia ningú però sense endur-se cap objecte de valor.

L’intent de robatori a l’estanc va ser el darrer episodi. El dia de les eleccions el vehicle sospitós estava aparcat al costat de l’escola convertida en col·legi electoral. Els lladres van saltar al pati del futur centre de dia. D’allà van entrar per una finestra a un local on hi ha la consulta d’una dentista. Aleshores, equipats amb eines, van començar a perforar la paret que dóna al local del costat on hi ha un estanc. Com que era més tard de les vuit del vespre els veïns de sobre van trucar als propietaris del consultori per saber si estaven fent obres. Això va permetre descobrir-los en plena feina. En veure’s sorpresos van tornar a sortir per on havien entrat i es van dirigir al cotxe que es trobava a dues cantonades.

Prèviament, alguns joves del poble havien advertit la presència del vehicle i van decidir esperar allà mateix fins que vinguessin els seus ocupants. Quan aquests van arribar corrent van entrar al vehicle, van posar-lo en marxa i van sortir a tota velocitat. Per sort cap dels joves que eren allà va patir lesions.

Davant d’aquesta situació l’alcalde, Francesc Lluch, s’ha posat en contacte amb el cap dels Mossos d’Esquadra de Cervera per informar-lo dels fets i demanar una major vigilància per tal d’evitar aquesta nova onada de robatoris al municipi. Recordem que fa més d’un any Sant Guim ja va patir una sèrie de robatoris a cases i pisos amb un modus operandi molt semblant. 

Ajuntament de Sant Guim de Freixenet

Tlf: 973556035

E-Mail: ajuntament@santguim.cat