Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Territori estudiarà fer sortir el primer tren de Cervera a Lleida des de Sant Guim de Freixenet

Així ho ha indicat el secretari de Mobilitat i Infraestructures, Marc Sanglas, en una visita realitzada ahir dijous dia 15 de febrer, a l’Ajuntament de Sant Guim on s’han tractat qüestions que afecten el seu departament.

Imatge del moment de la reunió
Imatge del moment de la reunió

DIVENDRES 16 FEBRER 2024

L’alcalde, Francesc Lluch, ho ha valorat positivament, ja que donaria compliment a un acord del Congrés de Diputats de Madrid d´abril de 2007, en que a proposta de l´Ajuntament de Sant Guim de Freixenet,  s’instava al govern espanyol a perllongar el popular tren del Cerverí fins a Sant Guim de Freixenet.

Amb l’increment de freqüències amb Lleida es podria contemplar aquesta possibilitat. D’altra banda, abans de final d’any, és previst doblar les freqüències entre Lleida i Manresa.

En aquesta trobada amb el secretari de Mobilitat, que estava acompanyat de Santiago Ribas, subdirector general de Planificació i Tecnologia, també s’ha tractat sobre la variant de Sant Guim entre la carretera LV-1003, propietat de la Diputació, i la B-100 que depèn de la Generalitat. L’alcalde de Sant Guim ha explicat la urgència d’aquesta infraestructura per tal d’evitar el pas de camions de gran tonatge per l’interior del nucli urbà. La majoria d’aquests vehicles procedeixen del polígon industrial on s’ubica la fàbrica del Pastoret. Aquesta obra està pendent de la construcció per part de la Diputació de Lleida d’una rotonda a la carretera LV-1003.

El secretari de Mobilitat s’ha compromès a desencallar el tema de la variant de la Generalitat per poder seguir la tramitació que permeti dur a terme aquesta obra, ja que també cal tenir present l’increment de la població del municipi de Sant Guim de Freixenet i el creixement previst de l´activitat al polígon industrial de La Vaqueria.

També s´estudiarà la millora del encreuament de la carretera B100 amb la LV1007, (La Rabassa), ja que últimament hi ha hagut un parell d´accidents, i també en  instal·lar mesures reductores de la velocitat.

Totes aquestes mesures tenen per finalitat el incrementar de manera significativa , la seguretat viaria al municipi.

Pel que fa a la Diputació de Lleida, l’alcalde té prevista una reunió a finals de febrer amb els responsables de carreteres per mirar d’accelerar la construcció de la rotonda.

Febrer. 2024.