Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

TRUCADES QUE ACOMPANYEN

L’àrea de Serveis socials del Consell Comarcal de la Segarra, ha engegat una acció d’acompanyament telefònic a persones que es troben en aquesta situació i que es considera del tot necessari poder mantenir contacte amb elles per tal que no s’empitjori el seu estat d’ànim i pugui mantenir un equilibri emocional en aquest estat d’alarma que està vivint el país.

DIVENDRES 27 MARÇ 2020

És per aquest motiu, que l’àrea de Serveis socials del Consell Comarcal de la Segarra, ha engegat una acció d’acompanyament telefònic a persones que es troben en aquesta situació i que es considera del tot necessari poder mantenir contacte amb elles per tal que no s’empitjori el seu estat d’ànim i pugui mantenir un equilibri emocional en aquest estat d’alarma que està vivint el país.

Des de Serveis socials bàsics s’estan fent acompanyaments a persones usuàries que es troben en aquesta situació. Ara bé, des de l’acció engegada “Trucades que acompanyen”  es proposa ampliar a totes les persones que no són usuàries dels serveis socials però que la situació de confinament actual d’aïllament fa del tot necessari aquest acompanyament.

Per tal de poder arribar a totes les persones de la comarca, siguin usuàries o no dels Serveis socials, s’ha impulsat una crida per conèixer qui pot estar en aquesta situació i a la vegada, persones que estiguin disposades a col·laborar de manera altruista i desinteressada des de les seves llars fent trucades d’acompanyament.

L’acció compta amb la col·laboració dels ajuntaments de la comarca, qui vetllaran per fer arribar la proposta a aquelles persones que poden estar patint llargues hores de solitud i hi puguin estar interessades, de l’equip de Serveis socials bàsics qui vetllarà per aquestes persones si es detecten altres necessitats més enllà de l’acompanyament telefònic i de psicòlogues que s’han ofert per donar pautes i acompanyament en situacions de més necessitat emocional.

Val a dir, que tot i que ja es compta amb una borsa de 12 persones disposades a col·laborar, es fa una crida a la ciutadania per aquelles persones que puguin establir les trucades de manera altruista, tenint en compte que  disposaran d’unes pautes i suport tècnic quan sigui necessari.

Tant les persones que vulguin ser trucades com les persones col·laboradores per trucar, hauran de facilitar el seu nom i cognoms i número de telèfon a més de la disponibilitat horària que els hi aniria bé mantenir aquesta conversa a través del formulari https://forms.gle/CQzk4PnYwxuLHZNX7 també ho podran fer a través del telèfon 651 98 31 08 o correu electrònic a plainclusio@ccsegarra.cat

Serà l’equip tècnic del Pla d’acció comunitària inclusiva del Consell Comarcal de la Segarra qui coordinarà l’acció, ja que forma part d’una de les accions prioritzades de bon tracte a les persones i de bon veïnatge.