Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Visites guiades al Sindicat de Sant Guim de Freixenet

Està previst fer-les cada primer dissabte de mes de les 11 a les 13h. L’objectiu és donar a conèixer el patrimoni de Sant Guim. El programa de visites és gratuït i es recomana apuntar-se a l’ajuntament trucant al 973556035 o bé enviant un correu a ajuntament@santguim.cat

Cartell
Cartell

DIJOUS 01 ABRIL 2021

NOTA DE PREMSA.-

Visites guiades al Sindicat de Sant Guim de Freixenet

L’Ajuntament de Sant Guim de Freixenet inicia aquest dissabte, 3 d’abril, el programa de visites guiades al Sindicat modernista. Està previst fer-les cada primer dissabte de mes de les 11 a les 13h. L’objectiu és donar a conèixer el patrimoni de Sant Guim tres mesos després que l’Ajuntament i els propietaris del Sindicat signessin un contracte de cessió en règim de lloguer durant 60 anys. El programa de visites és gratuït i es recomana apuntar-se a l’ajuntament trucant al 973556035 o bé enviant un correu a ajuntament@santguim.cat.

Durant aquests tres mesos des de la signatura del contracte de lloguer el que s’ha fet ha estat netejar l’interior per tal de disposar d’una superfície diàfana que permeti admirar la grandiositat d’aquest edifici projectat ara fa 100 anys per l’arquitecte Cèsar Martinell, el deixeble més jove de Gaudí. Paral·lelament s’ha obert un període de recollida de propostes d’utilització de l’edifici entre les veïnes i veïns de Sant Guim. Bona part de les propostes presentades fan referència a la utilització de l’espai com a centre d’exposicions permanents i temporals, així com habilitar un espai per a activitats de tota mena. Les dimensions de l’edifici permet moltes possibilitats que estaran supeditades a l’obtenció de recursos per tal de poder fer les obres de rehabilitació i transformació.

Com que el projecte encara pot trigar a materialitzar-se s’ha optat per oferir aquestes visites que, si tot va bé, han de permetre observar la transformació que anirà experimentant l’edifici durant els propers anys. D’altra banda, pel proper 6 d’agost està previst un concert de música clàssica a càrrec de l’Orquestra de Cambra de la Catalunya Interior amb motiu del 125è aniversari del naixement d’Eduard Tolrà.    

PRESENTACIÓ DEL SINDICAT realitzada pel Sr. Iñaki Docente.

https://view.genial.ly/60687ab8d0751f7374587eba/presentation-presentacio-sindicat-agricola.

 

Abril, 2021. 

Ajuntament de Sant Guim de Freixenet.