Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

En xifres

Municipi

Altitud: 750 m.sobre el nivell del mar.

Habitants: 1039 (2020).

Superfície: 25,1km2.

Densitat de població: 44,8 habitants per km2.

Comarca: La Segarra.

Nuclis: Altadill, Amorós, el Castell de Santa Maria, Freixenet de Segarra, les Masies de Melió, Palamós, La Rabassa, Sant Domí, Sant Guim de Freixenet, Sant Guim de la Rabassa i la Tallada.

Nombre d'habitants (2020)

Altadill (0 hab. )

Amorós (12 hab. )

Castell de Santa Maria (13 hab. )

Freixenet de Segarra (39 hab. )

Melió (3 hab.)

Palamós (4 hab.)

La Rabassa (15 hab.)

Sant Guim de Freixenet (869 hab.)

Sant Guim de la Rabassa (16 hab.)

Sendomí (31 hab.)

La Tallada (37 hab.)

Activitat econòmica del municipi

A Sant Guim de Freixenet l'activitat majoritària és al sector dels serveis (83%). Tots els altres sectors són activitats econòmiques minoritàries al municipi: 5% l'agricultura i l aramaderia; 5% la construcció; 5% la indústria.

L’activitat econòmica que destaca a Sant Guim - segons branques d’activitat - el comerç i de reparació (35% de l'activitat econòmica al territori). L’activitat en altres branques està més repartida i destaquen, de forma més discreta, l’11% Immobiliari, el 10% d’Altres Serveis lloguers i serveis a empreses, el 9% d’agricultura i ramaderia, 9% de construcció i un 9% allotjament i hostaleria.

De l'agricultura i la ramaderia destaca el conreu tradicional de cereal de secà (ordi, blat, etc.) els ametllers pràcticament han desaparegut i tan sols en resten uns pocs en algun marge de tros. La vinya - que a principis de segle era important- ha desaparegut. Quant a ramaderia existeixen diferents explotacions de porcí, aviram i en menor mesura de vacu.