Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Hostatgeria Casa i Colla

CAMÍ IGNASIÀ

La referencia del camí de Cervera a Sant Guim de Freixenet será sempre la via del tren. De la plaça de l’Estació (davant l’Estació) ens dirigim cap al avinguda de Manresa. Sortint de la població, el Sindicat de Cervera i la via del tren a l’esquerra. Veim la comissaria dels Mossos a l’esquerra. Creuen la carretera i veiem un indicador on diu Deixalleria. Seguim per una pista asfaltada paral·lela a la via del tren sense desviar-nos. A uns pocs metres travessem per sobre en un pont la Autovia A-2 i continuem recte durant uns 2 km on comença un camí de terra. Continuem recte i, més enllà, creuem la via per sobre per un pont. Continuem per l’altre costat de via que ens queda a la dreta. A uns 3 Km trobem les runes de Mas Suau. Agafem el camí de la dreta i veiem al davant un Torre al mig d’un camp. Travessem la via per sota i anem per l’esquerra. Continuem endavant dins a trobar un segon pont per creuar la via per sobre.  El camí que va recte porta a Montpalau i  continuem pel camí de la dreta cap a la Rabassa. Trobem un pont sobre la via del tren que passa en trinxera. Seguim pel camí principal i deixem el camí de la dreta. Veiem Sant Guim al fons i el paisatge de Molins. El camí puja fins a les primeres cases de la Rabassa. Deixem un camí a la dreta i travessem el poble. Deixem la seva petita església a la dreta. Seguim uns 300 metres per la carretera i a la esquerra trobem un camí, on hi ha un pont que creua la via per sobre. El passem per sobre i deixem el cementiri de la Rabassa a l’esquerra. Continuem el camí fins trobar un cobert en un creuament de camins. Nosaltres agafem el de la dreta (direcció Sant Guim de la Rabassa). Al fons veiem un alt edifici  de Sant Guim de Freixenet. Anem tot recte per un camí entre camps. Tot recte creuem la via per sobre i entrem a un grup de cases de Sant Guim de la Rabassa. Al final del carrer contemplem el Convent de Jesuïtes (segle XVII). Baixem pel camí, agafem el de l’esquerra per travessar la via per sota, en un  antic túnel de pedra (atenció no veiem el túnel fins que estem al davant). A l’altre costat del túnel trobem unes cases (es pot pujar a la plaça per veure de més a prop l’edifici del Convent de Jesuïtes). Continuem recte pel camí i a uns 150 metres agafem el de la dreta, que va pujant fins arribar a un pla on anem paral·lels a la via del tren que ens queda a la dreta. Veiem a la esquerra la fàbrica del Pastoret i a la dreta fàbrica del Yak. Anem recte fins arribar a un pont que ens queda a la dreta però continuem recte sense creuar-lo.  Entrem a Sant Guim de Freixenet i a l’esquerra veiem l’emblemàtic edifici del Sindicat, obra de César Martorell, deixeble de Gaudi. Seguim pel carrer Major, a l’esquerra tenim la farmàcia i veiem l’Església del Sagrat Cor de Jesús. Al seu costat esquerra hi ha l’Hostatgeria Casa i Colla...

Sortint de la Pl Dr. Perelló agafem el carrer Major a la esquerra, fins arribar a l‘antiga estació, on hi ha un Consultori Mèdic. Creuem la via i trobem l’oficina de turisme Sikarra Nostra. Seguim pel c/ Indústria fins arribar a una rotonda. Seguim recte direcció a la Panadella, fins a les piscines. Passem per una vorera al costat del polígon. Al cap de 300 metres trobem una segona rotonda. A la seva segona sortida agafem un camí a l’esquerra que comença allà mateix. A uns 300 m. agafem el camí de la dreta. A uns 400m. més enllà trobem un creuament de camins. Agafem el de l’esquerra i anem continuant recte. Tenim al davant el dipòsit de l’aigua de color groc. Trobem un altre creuament i agafem el camí de la dreta. Seguint per aquest camí, veiem a la nostra esquerra un punt geodèsic i una molt bonica panoràmica d’on en sobresurt la bella muntanya de Montserrat. (Hi ha un camí a l’esquerra que porta als molins del parc eòlic que no agafem). Fem atenció perquè comença la baixada i hem d’agafar el camí que tenim a l’esquerra. Després de força metres deixem un camí que marxa a la dreta i agafem el de l’esquerra. Continuem baixant i la pendent es fa més pronunciada. Trobem una cabana, que deixem a l’esquerra per continuar el camí de la dreta. A uns 100 metres agafem el camí a l’esquerra. (Trobem un caminet que desemboca a un camp). Continuem pel camí de l’esquerra. Seguim per la pendent i, visualitzant un tram de l’autovia A-2. Arribem al Cementiri de Porquerisses on s’hi poden veure unes restes d’ermita.

CAMÍ DE SANT JAUME

Ens trobem al cementiri de  Porquerisses. Agafem el camí que surt a l’esquerra fent una forta pujada. El seguim fent giragonsses sense desviar-nos. Arribem a un creuament des d’on es veu una cabana. Nosaltres seguirem pel camí de la dreta. Un cop a la cabana anirem pujant pel camí de l’esquerra que travessa un bosquet. Arribem als camps on hi ha un parc aeòlic. Anem seguint i, un  tros més amunt, tenim al davant un enorme molí. Seguim pel camí de la dreta. Continuem  sense desviar-nos. Passem pel costat  d’un punt geodèsic al mig d’un camp, que ens queda a la nostra dreta, es veu al lluny una vista d’un gran edifici de Sant Guim de Freixenet). Seguim recte deixant el camí de la dreta. A uns 300 m. trobem unes cases. Continuem i, a uns 500 m agafem camí a la dreta (atenció no agafem camí a l’esquerra). En la primera bifurcació agafem a l’esquerra fins a una rotonda i a la segona sortida agafem  direcció a  Sant Guim de Freixenet.

 Dues opcions:

1- El pelegrí o pelegrina que no vulgui entrar a Sant Guim de Freixenet, trobarà a l’esquerra a pocs  metres de la rotonda una indicació a Sant Guim Vell, si segueix la carretera a un 1,2 Km haurà  de  tornar a creuar la via, i es trobarà davant  de l’antic convent dels Jesuïtes. Des d’allà pot enllaçar amb el camí descrit des de Sant Guim de Freixenet baixant per darrera del convent. També des de la rotonda pot anar a la Rabassa per,  des d’ allí, seguir la descripció.

2- Pels pelegrins que vulguin entrar a Sant Guim de Freixenet, a uns 600 m, trobem una altra rotonda. Tot recte, pel carrer Industria, anem baixant fins a trobar l’estació de tren. Passem per davant de l’Oficina de Turisme ( SiKarra Nostra), creuem la via, i, arribant al c. Major, anem a l’esquerra (en paral·lel als jardins de la Renfe)  fins el primer creuament on hi ha la farmàcia veurem l’Església. Al costat esquerra hi ha l’hostatgeria Casa i Colla...

Sortint de la Plaça Dr. Perelló agafem el c. Mn. Joan Boria que ens queda a la nostra dreta, a uns 150 m. arribem a la Plaça del Sindicat. A la nostra dreta ens queda l’edifici modernista de la antiga cooperativa obra de Cèsar Martorell, deixeble de Gaudí. Creuem la carretera, i tot seguit a la dreta, puguem per un camí fins un pont que creua la via del tren per sobre, que no el passem.  Agafem el  camí de  la dreta. (Fins a Cervera serà sempre la via del tren que creuarem per sobre i per sota varies vegades serà la nostra referència). La via del tren ens queda a la nostra  esquerra. Anem baixant aproximant-nos a Sant Guim Vell. El convent ens queda al davant, ja molt a prop, agafem camí de l’esquerra, i passem per un vell túnel de pedra que creua la via per sota. A uns 50 m. agafem el camí de la dreta i travessem un grup de cases de Sant Guim de la Rabassa pel carrer de les Flors. Al final de les cases trobem un camí  a l’esquerra que travessa la via per sobre. Continuem per un camí entre camps i al davant veiem la Rabassa i ens hi anem atansant pel camí. Trobem un cobert de palla i agafem el camí de l’esquerra en direcció a un pont que travessa la via per sobre, abans de passar-lo hi ha  el cementiri de la Rabassa. Fem uns 250 m i entrem a la Rabassa i travessem el poble.

A la sortida trobem un trencall a l’esquerra però hem de seguir el camí recte en direcció Cervera.  Entre el municipi de la Ribera d’Ondara pels plans de Montpalau. Travessem la via del tren per un pont sobre la trinxera. A la dreta deixem el camí ral que va a la Rabassa. A la dreta podem veure un espectacular roure. Seguim per la pista principal i podem observar bones vistes de Sant Ramon des de l’altiplà. Al fons a la dreta ens queda Montpalau però seguim a l’esquerra per un pont nou sobre la via del tren. Veiem al lluny les muntanyes del Montsec al fons. Ens queden uns 8 Km per arribar a Cervera. Passat el pont continuem pel camí de la dreta tot recte pel camí principal (la via està a mà dreta). A uns 2 Km creuem la via per sota, i continuem recte, ara la via ens queda a l’esquerra.  Veiem una Torre al mig d’un camp. Trobem les ruïnes de  Mas Suau i agafem el camí de la dreta tot continuant per la pista (atenció en el moment que el camí continua recte però nosaltres hem de creuar per sobre un pont la via i continuem per la dreta (i ara la via que queda a la dreta). Seguim tot recte sense desviar-nos, veiem al fons la  torre de Sindicat de Cervera. Al final de la pista de terra trobem una carretera asfaltada i continuem recte. Travessem l’autovia A-2 per sobre un pont, i desprès al creuar la carretera, entrem a Cervera l’avinguda Manresa (la comissaria dels Mossos ens queda a la dreta i el punt d’informació turístic al davant). Gairebé seguint tot recte arribem a l’Ajuntament passant per la Pl. de l’Estació, C/ Llibertat, C/ General Guell, Pl. Universitat, C/ Santa Anna, Pl. Santa Anna, C/ Major.