Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Agrupació de Defensa Forestal

Les sigles A.D.F. signifiquen Agrupació de Defensa Forestal. És una entitat sense ànim de lucre formada íntegrament per voluntaris del nostre territori, i que es dedica bàsicament a tasques de prevenció i extinció d’incendis, tot hi que si fa falta, també pot col·laborar en temes de protecció civil i altres (nevades, neteges i arranjaments de vials.....).

Actualment l’ADF 298 la componen tres municipis: Estaràs, Ivorra i Sant Guim de Freixenet que li dóna nom.

 

L’ADF 298 també esta integrada en una Federació de ADFs. La Federació Catalunya Viva, que consta de tres ADFs més, és una forma pràctica de compartir informació i mitjans així com també algun ajut econòmic.

L’ADF en cap cas és la substitució del cos professional de bombers, més aviat és un complement. Això no treu que moltes vegades, en cas d’incendi en el territori de l’ADF, siguin els voluntaris els que extingeixen el foc. No pas per ser millors que els bombers, sinó per que arriben més aviat degut a la proximitat i coneixença territorial.

Per desgracia cada any amb més o menys intensitat, es fan intervencions d’aquest tipus no sols al nostre territori sinó que ens desplacem si convé a municipis propers, com també a incendis on es requereixen més mitjans.

L’ADF esta sempre oberta a incorporar nous membres voluntaris. Pels interessats, heu de saber que cal fer-se un carnet no sols per anar identificats en els incendis sinó que també per que el carnet et fa beneficiari d’una assegurança en cas de patir un accident fent tasques d’extinció. Per la seva obtenció dirigiu-vos al vostre ajuntament i us posaran en contacte amb l’ADF.